Delfts blauwe huisjes

Benieuwd naar onze Delfts blauwe miniatuurhuisjes? We laten u onze nieuwste toevoeging aan de collectie zien en leggen uit hoe u er zelf een kunt krijgen.

Over onze KLM-huisjes

Waarschijnlijk heeft u ze al eens gezien: onze Delfts blauwe miniatuurhuisjes, gevuld met jenever. Elk huisje heeft het uiterlijk van een echt Nederlands gebouw. Deze unieke cadeaus bestaan al sinds de jaren 50 en zijn een echt collectors item! U ontvangt er een wanneer u in Business Class reist op een intercontinentale route.

Huisje #101: De Moriaan

Om onze verjaardag te vieren brengen we elk jaar op 7 oktober een nieuw huisje uit. In 2020 maakten we voor onze 101ste verjaardag een miniatuur van De Moriaan.

Het gebouw, dat oorspronkelijk ‘Die Mariaen’ heette, staat aan de markt in de binnenstad van ’s-Hertogenbosch en is mogelijk het oudste bakstenen huis van Nederland. In de eerste helft van de 13e eeuw bouwden edelen die zich in de nieuw gestichte stad hadden gevestigd het als handelshuis. In de jaren 50 zou De Moriaan worden gesloopt. Maar gelukkig besloot de gemeente na jarenlang protest van bewoners van ’s-Hertogenbosch het gebouw te laten bestaan en te restaureren.

KLM huisjes-app

Al onze 101 huisjes hebben een uniek verhaal dat het lezen waard is! Download onze KLM huisjes-app om meer te lezen en uw verzameling bij te houden.