Delfts blauwe huisjes

Benieuwd naar onze Delfts blauwe miniatuurhuisjes? We laten u onze nieuwste toevoeging aan de collectie zien en leggen uit hoe u er zelf een kunt krijgen.

Over onze KLM-huisjes

Waarschijnlijk heeft u ze al eens gezien: onze Delfts blauwe miniatuurhuisjes, gevuld met jenever. Elk huisje heeft het uiterlijk van een echt Nederlands gebouw. Deze unieke cadeaus bestaan al sinds de jaren 50 en zijn een echt collectors item! U ontvangt er een wanneer u in Business Class reist op een intercontinentale route.

Huisje #103: het Ecury-familiehuis

Om onze verjaardag te vieren brengen we elk jaar op 7 oktober een nieuw huisje uit. In 2022 maakten we voor onze 103de verjaardag een miniatuur van het Ecury-familiehuis.

De Ecury-familie genoot groot sociaal en zakelijk aanzien en heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de luchtvaart op Aruba. Het familiehuis staat in Oranjestad en werd gebouwd in 1929, dicht bij de plek waar bijna 100 jaar geleden het eerste vliegtuig op het eiland landde. De architect, Dada Picus, creëerde op een unieke en statige manier een harmonieus geheel. Het huis, dat sinds 2009 het middelpunt van het Nationaal Archeologisch Museum van Aruba is, wordt gekenmerkt door een façade met klassieke elementen, Caribische peperkoekdetails en meer lokale decoraties.

KLM huisjes-app

Al onze 103 huisjes hebben een uniek verhaal dat het lezen waard is! Download onze KLM huisjes-app om meer te lezen en uw verzameling bij te houden.