KLM Reisgids

DUBROVNIK

Croatia
10°C Dec.

Proef de historie in de oude stad van Dubrovnik

Schilderachtige straten van kalksteen, majestueuze stadsmuren en eeuwenoude stadspaleizen. Boek vliegtickets naar Dubrovnik en verken deze Middeleeuws sprookjesstad aan de Kroatische kust, bekend als een van de mooiste en meest fotogenieke in de regio. Niet vreemd dat de makers van de hitserie Game of Thrones precies deze stad kozen als decor voor de fictieve stad King’s Landing.

Pleinen, uitkijktorens en stadspaleizen

Dubrovnik is één van de best bewaarde middeleeuwse steden ter wereld. In 1979 plaatste UNESCO het volledig ommuurde, historische stadscentrum op de Werelderfgoedlijst. Wandel via een oude stadspoort zó de Stradun op, de driehonderd meter lange promenade dwars door het oude centrum. Shop hier voor souvenirs, strijk neer op een terrassje of ontdek de vele pleintjes, uitkijktorens en stadspaleizen. Of ga mee op een Game of Thrones tour langs de bekende filmlocaties uit deze serie. Meer weten over de geschiedenis van Dubrovnik? Bezoek dan het Paleis van de Rector. In dit middeleeuwse verdedigingsgebouw huist nu het cultureel-historisch museum. Dubrovnik is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Kroatië. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Dubrovnik!

Peddelen langs de stadsmuren

Bekijk de stad eens van een andere kant door een wandeling te maken over de stadsmuren, die op sommige plekken wel 25 meter hoog en zes meter dik zijn. Vanaf hier zie je ook het eiland Lokrum liggen, dat dankzij haar kratermeer en grote populatie pauwen zeker een bezoek waard is. Een goede manier om er te komen is met een kajak-tour die je tevens langs de voet van de stadsmuren en spannende zeegrotten voert.

Vliegtickets naar Dubrovnik voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Bezienswaardigheden

Strand
Nature
Culinair
Gezinsuitjes
Citytrip
Romantiek

Wanneer gaan

dec. gedeeltelijk bewolkte hemel 10°C
26%
jan. gedeeltelijk bewolkte hemel 9°C
23%
feb. gedeeltelijk bewolkte hemel 10°C
25%
mrt. zonnig 12°C
26%
apr. zonnig 15°C
20%
mei zonnig 19°C
16%
jun. zonnig 24°C
13%
jul. zonnig 27°C
10%
aug. zonnig 27°C
6%
sep. zonnig 23°C
17%
okt. zonnig 19°C
19%
nov. zonnig 15°C
23%