RIGA

Latvia
14°C Sep.

Ontdek de hoofdstad van Letland

Wil je Oost-Europa verkennen? Boek vliegtickets naar Riga en ontdek een fascinerende mix van middeleeuwse en Jugendstil-architectuur. Bezoek het Kasteel van Riga aan de Daugava-rivier en geniet van een drankje op de terrassen van het Kathedraalplein. Voor het mooiste uitzicht over Riga beklim je de Petrikerk.

Stadspoorten en gelukshanen

Riga heeft een schitterende oude binnenstad. Wandel door de Rozena Iela, de smalste straat van Riga en bezoek het imposante Zwarthoofdenhuis. Of bewonder de Zweedse Poort, de enige overgebleven stadspoort van de stad. Vergeet ook niet even langs het beeld van De Bremer Stadsmuzikanten naast de Petrikerk te lopen, een sprookje van de gebroeders Grimm. Als je de haan weet te aaien, heb je levenslang geluk. Riga is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Letland. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Riga!

Boek een vlucht naar Riga

Van hip pakhuis naar zonnig strand

Heel anders is de trendy wijk Spīkeri. In dit voormalige pakhuisdistrict met oude scheepswerf vind je allerlei hippe winkels, restaurantjes en jonge start-upbedrijven. De oever van de rivier is omgetoverd tot een lange promenade waar je heerlijk kunt wandelen. Wil je even de stad uit? Met de trein ben je zo in Sigulda, een dorp gelegen in het Gauja National Park. Hier kun je wandelen, fietsen en de Grot van Gutman bezoeken, de hoogste grot van de Baltische landen. In de zomer kun je vanuit Riga ook met de trein naar het strand. In een half uurtje ben je op het relaxte Jurmala Beach.

Vliegtickets naar Riga voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Ontdek hoe u uw impact kunt verminderen

Weertrends

sep. gedeeltelijk bewolkte hemel 14°C
30%
okt. bewolkt 8°C
26%
nov. bewolkt 4°C
27%
dec. bewolkt 0°C
35%
jan. hier en daar regen -3°C
39%
feb. bewolkt -2°C
28%
mrt. bewolkt 1°C
26%
apr. gedeeltelijk bewolkte hemel 6°C
20%
mei gedeeltelijk bewolkte hemel 12°C
26%
jun. gedeeltelijk bewolkte hemel 16°C
27%
jul. gedeeltelijk bewolkte hemel 19°C
32%
aug. gedeeltelijk bewolkte hemel 18°C
32%