KATOWICE

Poland
1°C Dec.

Rauw, hip en artistiek Katowice

Op zoek naar een verrassende stedentrip? Boek vliegtickets naar Katowice en ontdek deze trendy stad in Polen. Wandel door de historische mijnwerkerswijk Nikiszowiec, bezoek de Kathedraal van Christus de Koning en geniet van regionale specialiteiten in de vele Poolse restaurants.

Pakhuizen en street art

Nog niet zo heel lang geleden was Katowice een grauwe industriestad, maar de stad heeft een transformatie ondergaan en veel oude pakhuizen en fabrieken zijn omgetoverd tot hippe hotspots. Bezoek de Cultuur Zone, een cultureel park gebouwd boven op de voormalige kolenmijn van Katowice. Ga er naar een concert in het NOSPR-concertgebouw of duik 14 meter onder de grond in het Silesian Museum. Katowice staat ook bekend als dé street art stad van Polen. Al dwalend door de stad, kom je zeker veel indrukwekkende muurschilderingen tegen. Katowice is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een langere vakantie in Polen. Ervaar het zelf: boek snel een vliegticket naar Katowice!

Book a flight to Katowice

Van grotten naar biertuinen

Katowice wordt omringd door prachtige natuur. Ga mountainbiken in de bossen van het Las Murckowski reservaat net ten zuiden van de stad, of trek naar het Ojców Nationaal Park. In dit natuurgebied vind je diepe grotten, grillige rotsen en eeuwenoude kastelen. Ben je weer terug in de stad? Sluit dan de dag af met een drankje in de levendige Ulica Mariacka. Deze belangrijkste straat van Katowice is een aaneenschakeling van gezellige cafés en bruisende biertuinen. Proost!

Vliegtickets naar Katowice voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Weertrends

dec. bewolkt 1°C
29%
jan. hier en daar regen -1°C
39%
feb. bewolkt 0°C
31%
mrt. bewolkt 4°C
23%
apr. gedeeltelijk bewolkte hemel 9°C
27%
mei gedeeltelijk bewolkte hemel 14°C
35%
jun. hier en daar regen 18°C
37%
jul. gedeeltelijk bewolkte hemel 20°C
35%
aug. zonnig 20°C
29%
sep. gedeeltelijk bewolkte hemel 15°C
23%
okt. gedeeltelijk bewolkte hemel 10°C
16%
nov. gedeeltelijk bewolkte hemel 5°C
20%