KLM Reisgids

VAXJO

Sweden
15°C Jun.

De groenste stad van Europa

Kan het u niet groen genoeg zijn? Boek vliegtickets naar Växjö en ontdek een studentenstad omgeven door meren, parken en bossen. Zelfs in het centrum geniet u op veel plekken van uitzicht op het water. Tel daarbij op de duurzame levenstijl van de inwoners en u begrijpt waarom Växjö staat bekend als de groenste stad van Europa. In het compacte Växjö bereikt u alles moeiteloos te voet: van de winkels in Storgatan wandelt u zo naar de 12e-eeuwse kathedraal en het Småland Museum met zilverschatten uit de Vikingtijd.

Zweedse iconen

Växjö bevindt zich in het hart van de provincie Småland: bakermat van meerdere Zweedse iconen. Zo heeft meubelgigant IKEA zijn roots in het plaatsje Älmhult, waar u in ‘s werelds eerste vestiging het IKEA Museum kunt bezoeken. Ook kinderboekenschrijfster Astrid Lindgren is groot geworden in Småland. In Astrid Lindgren’s World ontmoeten fans van alle leeftijden Pippi Langkous, Ronja de Roversdochter en andere figuren. Op zoek naar een bijzonder souvenir? Een uitstapje naar “Glasriket” (Glasrijk) biedt uitkomst: deze streek staat al honderden jaren bekend om zijn traditionele glaskunst. Växjö is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een rondreis door Zweden. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Växjö!

Op safari in het bos

Natuurliefhebbers opgelet: de omgeving van Växjö biedt volop activiteiten in de frisse buitenlucht. Wat dacht u van een middag vissen op het Åsnen-meer, of een fietstocht naar de ruïnes van het middeleeuwse Slot Kronoberg? Op het terras van café Ryttmästaregården kunt u met koffie en huisgemaakte wafels genieten van een prachtig uitzicht op de ruïnes aan het Helgasjön-meer. Families zullen Markaryds Moose Safari zeker waarderen: tijdens deze 'safari' door het Scandinavische woud ziet u niet alleen elanden – u mag ze zelfs voeren! U wilt meer actie? De zipline van Little Rock Lake ten noorden van Växjö is een van de langste van Europa: wie durft, zoeft er met grote snelheid over de bossen van Småland.

Vliegtickets naar Växjö voor een onvergetelijke reis

Een goedkoop vliegticket naar Växjö boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt Zweden snel dichterbij.

Weertrends

jun. gedeeltelijk bewolkte hemel 15°C
30%
jul. gedeeltelijk bewolkte hemel 17°C
35%
aug. gedeeltelijk bewolkte hemel 16°C
35%
sep. bewolkt 12°C
27%
okt. bewolkt 8°C
23%
nov. bewolkt 4°C
23%
dec. bewolkt 0°C
32%
jan. bewolkt -1°C
32%
feb. bewolkt -1°C
31%
mrt. bewolkt 2°C
19%
apr. gedeeltelijk bewolkte hemel 6°C
20%
mei gedeeltelijk bewolkte hemel 11°C
29%