KLM Reisgids

Fun in Florida

Florida biedt meer dan enkel zon en warmte; er bevindt zich ook een ontzagwekkend aantal pretparken. Ideaal voor een enerverende familievakantie. Sommige parken zijn onderdeel van grotere resorts, waar u desnoods een week niet uit hoeft. Andere zijn kleiner, en die zijn een trip waard door de Sunshine State.

Gezinsuitjes
Disney's Animal Kingdom

Disney's Animal Kingdom

Disney’s dolle wereld

Of de interesse nu uitgaat naar sprookjesfiguren van the Magic Kingdom, de hightechsnufjes en ruimtereizen van Epcot, de beestenboel in Animal Kingdom of de ‘bright lights’ van Disney’s Hollywood Studios – het ligt allemaal bijeen in het Walt Disney World Resort. Je zou het een complete pretstad kunnen noemen, verspreid over 43 vierkante kilometer, inclusief meer dan 30 hotels. Niet te missen is Mission: Space, een attractie die sensaties opwekt die voorheen alleen voor astronauten waren weggelegd.

De beroemde Universal Globe

De beroemde Universal Globe

Pretarchipel

Het Universal Orlando Resort oogt in vergelijking met Disney World misschien knus, maar volgens alle andere standaarden is het enorm. U vindt hier een flink aantal hotels en twee pretparken: Universal Studios Florida en Islands of Adventure. Eerstgenoemde draait, zoals te verwachten, rond films en televisieprogramma’s. Het tweede park is vooral een uitbreiding hiervan, bestaande uit 7 avontuurlijke eilanden, waaronder het nieuwste: The Wizarding World of Harry Potter. Er is ook nog een apart waterpark: Wet ’n Wild Orlando.

De Sheikra Roller Coaster

De Sheikra Roller Coaster

Achtbaansafari

Busch Gardens Tampa, oorspronkelijk vernoemd naar de Anheuser-Busch bierbrouwerij, groeide uit tot een van de eerste pretparken in Florida. Tegenwoordig zijn de gratis bierproeverijen afgeschaft en ligt de focus op de ietwat eigenaardige combinatie van dierenpark en achtbanen. Daarnaast zijn er continu liveshows, die vaak een Afrikaans tintje krijgen. Wat niet heel vreemd is omdat er een miniatuur-Serengeti om de hoek ligt. Onontkoombaar is verder Falcon’s Fury, de hoogste vrije val van de VS.

De liger

De liger

Chillen met de liger

Ook ten oosten van downtown Miami struikelt u nog over de pret. Jungle Island kan bogen op een rijke historie – zelfs Sir Winston Churchill zocht er vlak na de Tweede Wereldoorlog vertier tussen papegaaien – en een even rijk aanbod van allerhande paradedieren. Er zijn veel vogels (de oorspronkelijke naam van het park was Parrot Island), maar er leeft bijvoorbeeld ook een ‘liger’, de liefdesbaby van een leeuw en een tijger. In de kinderboerderij kunnen er beesten worden geaaid en gevoerd, waaronder kangoeroes.

De rakettentuin

De rakettentuin

Astronautentoer

Ook wie zich er níet naar de maan laat katapulteren, kan in het Kennedy Space Center terecht voor kwaliteitsvertier. Zo kunt u meegaan met tours naar de lanceerplatforms en een ‘rakettentuin’ vol ruimtevaartuigen bekijken. Daarnaast zijn er ook een ‘Astronaut Hall of Fame’ en maar liefst twee IMAX-bioscooptheaters. Wie het toch niet kan verkroppen dat hij of zij niet in een baan om de aarde wordt gelanceerd, vindt soelaas in de Shuttle Launch Experience.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 565*

Voorgestelde bestemmingen

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.