KLM Reisgids

Naar de top van de Space Needle

Niets is kenmerkender voor de skyline van Seattle dan de futuristische Space Needle. Deze ‘ufo op stelten’ waakt al sinds 1962 over de stad en is een wereldwijde icoon. Neem de lift naar boven en geniet van een 360-gradenuitzicht over de ‘Emerald City’.

Kunst & Cultuur

Een futuristisch wonder

De Space Needle is in recordtempo gebouwd: in slechts 400 dagen was de complete constructie af. Vier maanden voor de officiële opening van de Wereldtentoonstelling was de toren klaar. Hoewel de naald tegenwoordig wit is, was hij oorspronkelijke oranje, of ‘galaxy gold’ zoals de kleur ook wel wordt genoemd. De Space Needle is onderdeel van het Seattle Center: een park vol attracties dat is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling. En ook de monorail is te danken aan de expo: die verbindt downtown Seattle met Seattle Center. Het is nog steeds de makkelijkste manier om bij de befaamde Space Needle te komen.

Eten op grote hoogte

Een razendsnelle lift brengt bezoekers omhoog naar het 160 meter hoge observatiedek. Hier heeft u een geweldig 360-gradenuitzicht over de stad; van de besneeuwde top van Mount Rainier tot de wolkenkrabbers in downtown en het glinsterende water van Puget Sound. Er staan diverse interactieve schermen met informatie over de omgeving, waaronder  een videodisplay waarop u de lichtval op de skyline op elk tijdstip van de dag kunt bekijken. Voor een spectaculaire brunch, lunch of romantisch diner is restaurant SkyCity de aangewezen plek. U hoeft niet te kiezen welk tafeltje het mooiste uitzicht heeft: het restaurant draait namelijk langzaam rond, waardoor u tijdens het eten het ene na het andere geweldige uitzicht voorgeschoteld krijgt. Al is het na een toiletbezoek wel even zoeken waar uw tafel is gebleven. Goed om te weten: wie in SkyCity eet, hoeft geen entree te betalen voor het observatiedek.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 659*

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.