Sustainable aviation fuel

Vliegtuigen vliegen op kerosine (een fossiele brandstof). Als we kerosine verbranden, komt het gas koolstofdioxide (CO₂) vrij. Te veel CO₂ in de lucht houdt extra hitte rondom de aarde vast. De temperatuur op aarde stijgt daardoor. Om de opwarming van de aarde te verminderen en verdere klimaatverandering te voorkomen, moeten we onze CO₂-uitstoot verminderen. Eén manier om dat te doen is door een ander soort brandstof te gebruiken: Sustainable Aviation Fuel (SAF).

Wat is SAF?

In het Nederlands: duurzamere vliegtuigbrandstof. Sustainable Aviation Fuel (afgekort SAF) wordt gemaakt van duurzamere bronnen. Bijvoorbeeld van afgewerkte (biologische) olie zoals gebruikt frituurvet. De duurzamere vliegtuigbrandstof die KLM gebruikt:

  • Is een hernieuwbare grondstof (het raakt niet op, zoals fossiele grondstoffen)
  • Kan onze CO₂ uitstoot minstens 75% verminderen, vergeleken met fossiele vliegtuigbrandstof
  • Vermindert de uitstoot van andere schadelijke stoffen zoals fijnstof en zwavel

Wat voor brandstof gebruikt KLM?

In 2011 voerden we de eerste commerciële vlucht ter wereld uit die voor een deel vloog op duurzamere vliegtuigbrandstof, gemaakt van gebruikt frituurvet. KLM koopt alleen SAF in die is gemaakt van grondstoffen die zo min mogelijk negatieve gevolgen hebben voor de biodiversiteit en/of voedselproductie. We gebruiken bijvoorbeeld geen soja- en palmolie omdat de productie van dit soort olie er vaak voor zorgt dat grote delen bos verdwijnen.

Al onze duurzamere brandstof voldoet aan de eisen van:

Een beetje SAF voor iedere vlucht vanuit Amsterdam

We voegen 1% SAF toe aan het brandstofsysteem op Amsterdam Airport Schiphol, voor elke vlucht die vertrekt vanuit Amsterdam. Die 1% is een verdubbeling van de 0,5% waar we in 2022 mee begonnen. Ons doel? 10% SAF in 2030. Doordat we meer SAF toevoegen zijn onze ticketprijzen aangepast. De prijsstijging is gebaseerd op de afstand van uw vlucht. 1% SAF lijkt misschien heel weinig, maar het is een stap in de goede richting.

We moeten met alle partijen om ons heen samenwerken en met ijzersterke oplossingen en slimme innovaties komen. Zo kunnen we het gebruik en de productie van SAF versnellen.

In 2011 voerde KLM de eerste commerciële vlucht ter wereld uit met een deel duurzame brandstof, gemaakt van gebruikte frituurolie.

Waarom geen 100% SAF?

Helaas is SAF nog niet in grote hoeveelheden beschikbaar. Daardoor is het 3 tot 4 keer duurder dan kerosine. Van de miljoenen tonnen aan kerosine die commerciële luchtvaartmaatschappijen gebruiken, is op dit moment maar een heel klein deel SAF. De extra bijdrage aan SAF van onze passagiers helpt: daarmee hebben zij zelf invloed op de totale CO₂-uitstoot van onze vluchten.

Uw eco-voetafdruk

Wanneer u een vlucht boekt bij KLM, kunt u extra SAF kopen. De prijs voor uw bijdrage berekenen we op basis van verschillende dingen die invloed hebben op de hoeveelheid CO₂-uitstoot van uw vlucht. Zoals het type vliegtuig, de afstand en het gemiddeld gewicht van de lading.

Met uw bijdrage aan SAF helpt u om de luchtvaart minder afhankelijk te maken van standaard fossiele brandstoffen. We kopen 1% SAF in voor alle vluchten die vertrekken vanuit Amsterdam. Het is een begin, maar met uw hulp kunnen we meer doen!

SAF-prijzen per bestemming

De berekening van uw CO₂-uitstoot

Ieder jaar controleert de Franse accountantsorganisatie KPMG of onze rekenmethodes voldoen aan de hieronder beschreven methoden en of deze in overeenstemming zijn met de beginselen zoals uiteengezet in internationale richtlijnen. De omvang van de audit is beschikbaar in het controleverslag van KPMG.

Onze nieuwste methoden en auditrapport:

Wilt u weten wat uw deel is van de verwachte hoeveelheid CO₂-uitstoot van uw vlucht? U ziet het in Mijn Reis of wanneer u een vlucht boekt.

SAF aan uw boeking toevoegen

SAF is onderdeel van ons CO₂-impactprogramma en kunt u toevoegen tijdens uw boeking. Heeft u al een boeking en wilt u SAF toevoegen? Dat kan via Mijn Reis. Staat er meer dan 1 passagier in uw boeking? Houd er dan alstublieft rekening mee dat het toevoegen van duurzamere vliegtuigbrandstof via Mijn Reis helaas niet meer mogelijk is als u het tijdens de boeking al voor 1 van de passagiers heeft toegevoegd.

Wat doen we met uw bijdrage aan SAF?

Met uw bijdrage kopen we extra SAF in, die we toevoegen aan het brandstofsysteem op Schiphol (of één van de andere luchthavens waar we SAF toevoegen). Uw extra SAF-bijdrage gaat dus niet rechtstreeks in het vliegtuig waarmee u reist, omdat het logistiek ingewikkeld en niet efficiënt is om dat te regelen.

Doordat we SAF toevoegen aan het brandstofsysteem van de luchthaven, vertrekken ook andere vluchten met meer SAF aan boord en stoten zo minder schadelijke gassen uit. Maar omdat ze er niet voor betaald hebben, kunnen zij geen aanspraak maken op deze CO₂-vermindering. KLM wordt ieder jaar gecontroleerd, om er zeker van te zijn dat de geclaimde CO₂-vermindering klopt met de hoeveelheid SAF die we hebben ingekocht.

Uw extra SAF-bijdrage wordt 100% gebruikt om meer SAF te kopen. KLM maakt hier geen winst op.

Meer doen?

Hoewel vliegreizen nog niet duurzaam is, zijn er dingen die u kunt doen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Kleine dingen, zoals licht reizen of uw eigen waterflesje of oordopjes meenemen. Of grotere dingen, zoals het kopen van duurzamere vliegtuigbrandstof (SAF). Ook kunt u een deel van de geschatte CO₂-uitstoot van uw vlucht helpen compenseren, door bij te dragen aan onze geselecteerde herbebossingsprojecten.

Meer over herbebossing

Veelgestelde vragen