KLM Reisgids

TAIPEI

Taiwan, China
17°C Dec.

Kunst, streetfood en karaoke in Taipei

De hoofdstad van Taiwan verkennen? Boek vliegtickets naar Taipei en ontdek een stad vol oude cultuur te midden van het moderne leven. Bezoek de kunstmarkt in The Red House Theatre of woon een verdieping hoger een mooie theatervoorstelling bij. In de wijk Ximending flikkeren neonreclames je tegemoet. ’s Avonds train je natuurlijk je stembanden in een van de karaokecafés.

Kleurrijke tempels

Dat verschillende religies heel goed samen kunnen gaan, is bewezen in Taipei. Aanhangers van het boeddhisme en het taoïsme komen hier moeiteloos samen in dezelfde tempel. Bewonder de verschillende tussen de Longshan-tempel, de Confuciustempel en de Baoan-tempel. Benieuwd naar oude Chinese kunst? Dan kijk je je ogen uit in het National Palace Museum, waar onder meer oude keramiek, schilderijen en bronzen voorwerpen tentoongesteld zijn. Het bekendste gebouw van de stad, Taipei 101, kun je niet missen. Het 508 meter hoge gevaarte torent boven alle andere gebouwen uit. Taipei is de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt van een langere vakantie in Taiwan. Ontdek het zelf: boek snel een vliegticket naar Taipei!

Shoppen en snacken

Taipei heeft geweldige markten, zoals de Jianguo Jade Market waar de edelstenen je tegemoet glinsteren. Maar vooral de avondmarkten zijn fantastisch. Sla op de Shilin Night Market kleding, speelgoed en elektronica in, eet bij een van de vele streetfood stalletjes of neem een massage. Op de Raohe Street Night Market koop je antiek en smul je van dumplings. Avontuurlijk aangelegd? Probeer dan een slangengerecht!

Vliegtickets naar Taipei voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Wanneer gaan

dec. bewolkt 17°C
35%
jan. bewolkt 15°C
32%
feb. bewolkt 17°C
29%
mrt. gedeeltelijk bewolkte hemel 20°C
23%
apr. gedeeltelijk bewolkte hemel 23°C
20%
mei gedeeltelijk bewolkte hemel 27°C
26%
jun. gedeeltelijk bewolkte hemel 30°C
30%
jul. zonnig 32°C
23%
aug. zonnig 31°C
29%
sep. gedeeltelijk bewolkte hemel 29°C
23%
okt. bewolkt 24°C
29%
nov. bewolkt 21°C
27%