KLM Reisgids

BOEKAREST

Romania
3°C Dec.

Roemeense cultuur in al haar glorie

Wil je op reis naar een stad vol cultuur? Boek vliegtickets naar Boekarest en loop over het Plein van de Revolutie, ontspan in het Cismigiupark en bezoek de Stavropoleos-kerk. Boekarest is een statige stad vol brede boulevards, imposante paleizen en prachtige parken zoals het Herastraupark waar je kunt picknicken, wandelen en rolschaatsen. Een bezoek zeker waard!

Cultuur in overvloed

Boekarest heeft tal van interessante musea. Veel zijn er gehuisvest in voormalige paleizen. Zo is het Nationaal Museum voor de Kunst gevestigd in het Koninklijke Paleis en alleen daarom al een bezoek waard. Het Dorpsmuseum is een van de grootste openluchtmusea van Europa. Hier krijg je een goed beeld van het Roemeense plattelandsleven. Een andere bezienswaardigheid is de Arcul de Triumf: een Roemeense versie van de Franse Arc de Triomphe. Boekarest is een ideale bestemming voor een culturele stedentrip en het startpunt voor een vakantie in Roemënie. Laat je verrassen: boek snel een vliegticket naar Boekarest!

De verschillende delen van Boekarest

Volg in Boekarest de Calea Victoriei, de oudste straat van de stad. Je loopt vanzelf langs een aantal van de bekendste trekpleisters van de stad, zoals het Plein van de Revolutie, het prachtige concertgebouw Ateneul Român en het Cantacuzinopaleis. Intiemer is Lipscani: deze middeleeuwse wijk was vroeger de belangrijkste handelsbuurt van Boekarest. Door met keien geplaveide straten loop je langs sfeervolle boetiekjes en galerieën. De wijk kent ’s avonds een bruisend nachtleven en is een goede plek om een hotel te boeken.

Vliegtickets naar Boekarest voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Bezienswaardigheden

Culinair
Citytrip
Romantiek
Kunst & Cultuur
Nachtleven & Uitgaan
Van De Gebaande Paden

Wanneer gaan

dec. gedeeltelijk bewolkte hemel 3°C
16%
jan. bewolkt 0°C
13%
feb. bewolkt 3°C
14%
mrt. gedeeltelijk bewolkte hemel 9°C
19%
apr. gedeeltelijk bewolkte hemel 15°C
17%
mei zonnig 20°C
19%
jun. zonnig 25°C
23%
jul. zonnig 27°C
13%
aug. zonnig 28°C
6%
sep. zonnig 23°C
10%
okt. zonnig 15°C
16%
nov. gedeeltelijk bewolkte hemel 9°C
13%