KLM Reisgids

NEWCASTLE

United Kingdom
5°C Dec.

Ontdek historische kastelen en lange stranden

Een stedentrip combineren met lange strandwandelingen? Boek vliegtickets naar Newcastle en bezoek het futuristische concertgebouw The Sage Gateshead en het museum voor moderne kunst: The Baltic. Waai daarna uit op de uitgestrekte stranden net buiten de stad. Waar je ook gaat of staat, Newcastle zal in alle opzichten positief verrassen.

Moderne bruggen en gigantische winkelcentra

Newcastle is een winkelstad bij uitstek. Ga shoppen in het gigantische Eldon Aquare complex of geef je geld uit in de grootste winkelcentrum van Europa: het Metrocentre. Liever een wat authentiekere sfeer? De Grainger Market in het centrum is een prachtige markthal vol kleinschalige boetieks. Dwars door de stad loopt de Tyne-rivier. Hoewel er maar liefst 7 bruggen over deze rivier zijn, is de Millennium Bridge de mooiste. Maak ’s avonds een wandeling over deze brug die kleurrijk verlicht is. Newcastle is niet alleen de ideale bestemming voor een stedentrip, maar ook het startpunt voor een lange vakantie in Engeland. Laat je verrassen: boek snel een vliegticket naar Newcastle!

Romeinse muren en trendy dansclubs

Newcastle heeft veel historie. Bezoek bijvoorbeeld de Muur van Hadrianus uit de Romeinse tijd. Overblijfselen hiervan liggen overal in en om de stad. Ook de Castle Keep is interessant: vanaf de kasteeltoren heb je een prachtig uitzicht over de rivier. Zin in een avond uit? Leuk om te bezoeken is Posada, de oudste pub van Newcastle. De meeste opties heb je echter aan de Quayside waar tientallen restaurants, bars en clubs gevestigd zijn.

Vliegtickets naar Newcastle voor een unieke vakantie

Met onze gunstige vliegtijden, comfortabele stoelen en persoonlijke service ben je voor je het weet op je bestemming. KLM werkt continu aan verbeteringen om vliegen duurzamer te maken. Wil je meehelpen, bekijk dan onze mogelijkheden om de impact van jouw reis te verkleinen.

Bezienswaardigheden

Culinair
Gezinsuitjes
Citytrip
Winkelen
Kunst & Cultuur
Nachtleven & Uitgaan

Wanneer gaan

dec. bewolkt 5°C
19%
jan. bewolkt 4°C
19%
feb. bewolkt 5°C
21%
mrt. bewolkt 7°C
13%
apr. gedeeltelijk bewolkte hemel 9°C
13%
mei bewolkt 12°C
16%
jun. bewolkt 15°C
17%
jul. bewolkt 16°C
16%
aug. gedeeltelijk bewolkte hemel 16°C
19%
sep. gedeeltelijk bewolkte hemel 14°C
13%
okt. bewolkt 11°C
16%
nov. bewolkt 7°C
20%