KLM Reisgids

Plaza de Mayo: hart van de stad

Het beroemdste plein van Buenos Aires is Plaza de Mayo. Het is het hart van de stad en tevens het politieke hart van het land: hier vinden elke week wel protesten plaats. Niet in de laatste plaats natuurlijk dat van de Dwaze Moeders. Het plein is omringd door monumentale panden van cultureel, historisch en politiek belang.

Kunst & Cultuur

Het Casa Rosada

Een van de trekpleisters aan het Plaza de Mayo is natuurlijk het Casa Rosada: het roze huis. Het zalmkleurige gebouw neemt de hele oostelijke kant van het plein in beslag. Dit is het presidentiële hoofdkwartier van Argentinië. Het Casa Rosada is vooral beroemd vanwege de balkonscènes eind jaren ’40 die Evita Perón hier hield. Vanaf het statige balkon sprak de presidentsvrouw, die oneindig populair was bij de bevolking, de toegestroomde menigtes toe. Madonna zong vanaf dit balkon de hit ‘Don’t cry for me Argentina’ in de film ‘Evita’ (1996), over het leven van deze bijzondere vrouw.  U kunt zelf ook op het illustere balkon staan. Dan moet u meegaan met een van de gratis Casa Rosada-tours in de weekenden. De tour duurt ongeveer een uur en voert onder andere door het kantoor van de president, de Salón Blanco (witte kamer) en de palmenpatio. Met als kers op de taart uw eigen balkonscène met uitzicht over Plaza de Mayo.

De Madres van Plaza de Mayo

De Madres van Plaza de Mayo

De Dwaze Moeders

Elke donderdagmiddag rond de klok van half 4 marcheren zij op het Plaza de Mayo: de Dwaze Moeders (of Madres de Plaza de Mayo). Deze groepering van Argentijnse moeders komt hier al sinds 1977 samen om te protesteren tegen de verdwijning van hun kinderen onder het dictatoriale bewind van de militaire junta die van 1976 tot 1983 aan de macht was. Met hun witte hoofddoekjes om lopen zij in stilte rondom de Pirámide om aandacht te vragen voor de nog altijd nooit opgeloste verdwijning van hun kinderen.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.