KLM Reisgids

Snelle smaakvolle lunch in Milaan

Italianen houden van lekker eten en daar nemen ze tussen de middag rustig de tijd voor. Tijdens de lunch bespreken ze de belangrijke zaken in het leven, zoals familie, kunst, film, eten en wijn. Maar al houdt de Italiaan van uitgebreid tafelen, ook voor een snelle hap kunt u in Milaan prima terecht. Met een heerlijke panini of panzerotti in de hand kunt u snel uw omzwervingen door de stad weer hervatten.

Culinair

De sandwich als kunst

Aan de buitenkant ziet Bar della Crocetta er typisch Italiaans uit met de simpele luifel en de sierlijke letters op de gevel. De inrichting is er niet spectaculair, maar de kaart zeker wel. Al op de luifel van het restaurant in het oude stadscentrum is de slogan ‘Dove il panino è arte’ te lezen, wat betekent: waar de sandwich kunst is. En dat is niet te veel gezegd. U kunt hier maar liefst kiezen uit 100 soorten panini’s, met een beleg dat varieert van veel hamsoorten tot wild hertenvlees, van vis tot kaas, en van eieren en champignons tot verse groente. In het restaurant heerst een informele sfeer, en de bediening is erg vriendelijk.

Broodje bij De Santis

Broodje bij De Santis

Italiaanse jongens

Geitenkaas op smaak gebracht met basilicum, gemarineerde artisjokken en verse mozzarella – het zijn maar een paar van de vele heerlijke ingrediënten waarmee u de dunne huisgemaakte broodjes kunt laten beleggen. In De Santis, een typisch Italiaanse lunchtentje met grof gepleisterde muren, art-decolampen en een zware donkerbruine bar, serveren ze uw broodje op een houten bord. De leuke Italiaanse jongens in de bediening vinden het ook geen probleem als u uw broodje liever meeneemt, met een servetje eromheen.

Panzerotti Luini

Als u in de buurt bent van de Dom van Milaan en u nog van alles wilt zien en doen, is het ideaal om snel even een panzerotti te halen. Een panzerotti is vergelijkbaar met een kleine pizza calzone (een dichtgeklapte pizza), maar is gemaakt van zachter deeg en gefrituurd. Laat u niet afschrikken door de lange rij die hier rond lunchtijd staat, want het personeel werkt snel. Voordat u het weet, bent u aan de beurt en staat u met een heerlijk vers en warm broodje in uw handen.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 150*

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.