KLM Reisgids

Zon, zee, zand rondom Malaga

Malaga heeft haar bezoekers heel wat te wat te bieden op gebied van restaurants, musea en historisch erfgoed. Toch blijft de grootste troef van de hoofdstad van de Costa del Sol de nabijheid van een groot aantal aanlokkelijke zandstranden. In principe hoeft u er de stad niet eens voor uit, en ook voor extra rust, of juist een uitbundige feestsfeer vindt u binnen een straal van 15 kilometer rondom Malaga alles wat u wenst.

Playa la Malagueta

Playa la Malagueta

Hét stadsstrand van Malaga

Het donkere zand van Playa la Malagueta, het beroemdste stadsstrand van Malaga, strekt vanaf de haven meer dan een kilometer langs de naamgevende buurt La Malagueta. Als de zandkastelen af zijn kunnen de kinderen er ook terecht in speeltuinen; terwijl volwassenen er culinair gerief zullen vinden in de tapasbars, of het populaire Japans-Andalusische fusion-restaurant ‘Ba Japones’. Na zonsondergang verplaatst de actie zich naar Muelle Uno, een gerenoveerde pier vol winkels en eetgelegenheden aan de andere kant van de haven.

Rincón de la Victoria

Rincón de la Victoria

Actief luieren

Het ontspannen, 2 kilometer lange strand van Rincón de la Victoria bevindt zich op 20 minuten rijden vanaf het centrum van Malaga. Voor actievelingen zijn er paddle boards, waterfietsen, tennistafels, glijbanen en zelfs een klimmuur. De rest kan lekker luieren op de zonnebedden, of de schaduw opzoeken onder de groepjes palmen langs het strand, waar het goed toeven is op zacht gras. Er is altijd wel een ‘chiringuito’, (zoals men de strandtenten hier noemt), in de buurt: bijvoorbeeld Chiringuito Marina Playa, dat met verse visgerechten hoge ogen gooit.

Een paradijs voor kitesurfers

Een paradijs voor kitesurfers

Surfen en feesten

Vlak bij toeristenoord Torremolinos, iets ten zuiden van het vliegveld van Malaga, bevindt zich Playa Los Álamos. Overdag is het strand, dat veel jonge bezoekers trekt, ook populair bij families met kinderen. Dankzij de stevige wind die er regelmatig staat, kun je er ook urenlang kite- of windsurfen. Toch komt het leven er na zonsondergang pas écht op gang. Dan barst in de vele barretjes en clubs het feest los. In juli is dat extra uitbundig, dankzij het Los Álamos Beach Festival.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 163*

Voorgestelde bestemmingen