Op reis in Miniatur Wunderland

Met de trein naar de Alpen, het bruisende Las Vegas en de fjorden van Scandinavië? In Miniatur Wunderland, de grootste modelrails ter wereld, reist u de hele wereld over. Het treinspoor van maar liefst 13 kilometer lang doorkruist de mooiste landschappen. Minimensjes trekken naar de Poolcirkel om het Noorderlicht te zien, proeven onderweg Zwitserse chocolade of gaan vliegtuigspotten.

Gezinsuitjes

Met de trein op wereldreis

Miniatur Wunderland is opgedeeld in 8 zones: Zwitserland, Oostenrijk, Amerika, Scandinavië, Hamburg, de Harz, de fictieve stad Knuffingen en de luchthaven. Bij binnenkomst ziet u meteen een van de paradepaardjes: Zwitserland in het klein. Treinen slingeren zich door adembenemende dalen omhoog langs dorpen en over rivieren. Via een duistere grot vol spelonken en stalactieten gaat u een verdieping naar boven, waar u de besneeuwde bergtoppen van de Matterhorn van dichtbij ziet. Het fictieve Knuffingen is een bruisende stad met 6.000 inwoners. Het verkeer is er razend druk, maar als er brand uitbreekt, is de brandweer toch snel ter plaatse! Ook op Knuffingen Airport is het een drukte van belang: op de 14 meter lange startbaan stijgen en landen vliegtuigen aan één stuk door. Een paar meter verder ligt de Harz, een groen heuvellandschap met knusse Duitse dorpjes. Neem eens een kijkje bij de enorme kermis die gaande is – een vrolijk tafereel met meer dan 30.000 lichtjes in alle kleuren. En heeft u altijd al eens de Grand Canyon willen bezoeken, of door de Rocky Mountains willen wandelen? Dit is uw kans. Hier ligt ook Amerika, waar de mooiste plaatjes van dit continent tot in detail zijn uitgewerkt. Zoek bijvoorbeeld eens naar alligators in de Everglades, bewonder een totempaal in een indianendorp en ga kijken bij de roulette in het schitterende Las Vegas.

De Scandinavische scheepvaart

De Scandinavische scheepvaart

Scandinavische winterwereld

Een van de indrukwekkendste decors is Scandinavië: een aaneenschakeling van bergen, fjorden, weiden en vooral heel veel water – maar liefst 30.000 liter. Vaar mee over de IJszee en bekijk hoe het kustlandschap verandert tijdens eb en vloed. Een kudde rendieren baant zich een weg door de sneeuw, boven op een berg staat het sprookjesachtige kasteel Egeskov. Wie goed zoekt zal ook Pippi Langkous vinden. Onmisbaar is natuurlijk het magische Noorderlicht, dat de hemel verlicht als het donker wordt.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen