Het symbool van Athene: de Akropolis

De Akropolis is waarschijnlijk het belangrijkste monument uit de Griekse Oudheid. Deze 2.500 jaar oude ruïnestad domineert de stad Athene vanaf de gelijknamige heuvel. En hoewel het Parthenon, de zuilentempel, het bekendst is, is het slechts een van de vele wonderen. Na jarenlange restauratiewerkzaamheden weerspiegelen de paleizen, zuilen en sculpturen weer de pracht, macht en rijkdom van de stad.

Kunst & Cultuur
Het Parthenon

Het Parthenon

Symbool van de Griekse Oudheid

Het Parthenon is het meest gefotografeerde gebouw van de Akropolis; de pilaren staan als geen ander symbool voor de welvaart van de Griekse Oudheid. De naam betekent ‘het appartement van de maagd’ en is gebouwd voor Athena Parthenos, de godin die de stad haar rijkdom heeft bezorgd. Bekijk, als u er loopt, ook de briljante afwerking en de sculpturen in de geveldriehoeken aan weerszijden. Op de metopes eronder straalden ooit fraai beschilderde en vergulde historische taferelen, zoals de ondergang van Troje. De tijd heeft het echter gewonnen van de kleuren.

De metamorfose van Akropolis

Bijna 200 jaar geleden begonnen de Grieken met de restauratie van de heuvelstad, waarbij sporen van latere toevoegingen op de heuvel werden uitgewist. Zo werd in 1875 de toren van Propylaea afgebroken, een icoon die honderden jaren hét gezicht van Athene was. Dat de restauratiewerkzaamheden niet vakkundig waren uitgevoerd, werd een paar jaar geleden duidelijk: veel marmer brokkelde af doordat het metaal waarmee was gewerkt ging roesten. Inmiddels heeft titanium het ijzer vervangen, staan de zuilen weer recht en zijn de wanddecoraties met lasers schoongemaakt. De Akropolis is klaar voor uw komst.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.