De flowerpower flowt nog op Ibiza

Toen op het vasteland van Spanje het repressieve regime van dictator Franco heerste, was Ibiza een vrijgevochten flowerpowerparadijs met wilde vollemaansfeesten, stille stranden waar naakt zonnen geen punt was, en vrijelijk verkrijgbare softdrugs. Her en der op het ‘Witte Eiland’ is de hippiesfeer van weleer ook nu nog vindbaar. Drie hotspots voor wie heimelijk nog immer langharig van geest is.

Strand
De zaterdagse hippiemarkt van Las Dalias

De zaterdagse hippiemarkt van Las Dalias

De hippiemarkt van Las Dalias

Legio hippies die in de jaren ’60 naar Ibiza kwamen, vestigden zich in het afgelegen noorden in vervallen finca’s in boerendorpjes als Sant Carles. Bar Las Dalias was het hippiehoofdkwartier: dé plek voor zweeffeesten waarvoor de drugs met karrenvrachten tegelijk werden aangevoerd. Tegenwoordig zijn het toeristen die hier met busladingen tegelijk worden afgeleverd. De zaterdagse hippiemarkt wordt, aldus de foldertjes, bemand door ‘originele hippies’ die ‘kleurige juwelen, bongo’s en handgemaakte snuisterijen’ verkopen.

Hippie-hangout Bar Anita in Sant Carles

Hippie-hangout Bar Anita in Sant Carles

De magische postvakjes van Bar Anita

In ‘hippiedorp’ Sant Carles is Bar Anita nog zo’n aloude hippie-hangout. De muren zijn een meter dik en witgekalkt, achterin staan de tapas op de toog, op het prikbord hangen annonces voor yogaretraites, tai chi-cursussen en holistische massages. En op de patio onder de wijnranken staan de tafeltjes en stoeltjes te wankelen op de keienvloer – eten en drinken doe je beter behoedzaam. Hier komen niet louter toeristen, maar ook locals, al was het maar om hun postvakjes te legen. Sinds de sixties is hier niks veranderd.

Zondags hippiefeest in Cala Benirràs

Zondags hippiefeest in Cala Benirràs

Het zondagse hippiestrand: Cala Benirràs

Op doordeweekse dagen is Cala Benirràs een van de mooiste strandjes van Ibiza, in een beschutte baai omzoomd door een zacht ruisend pijnbomenbos. Op zomerse zondagen rond zonsondergang komen de hedendaagse hippies van heinde en verre hierheen, worden er kampvuren op het strand opgestookt en wordt er tot diep in de zwoele nacht gegeten, gedronken, getrommeld en gedanst. Bemachtig bijtijds een tafeltje bij het ontspannen strandbarretje en zie de zon zachtroze achter een rotseilandje in de Middellandse Zee zakken. Peace.

Bekijk Reisgids

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.