KLM Reisgids

Maleisische eilanden voor elk budget

De eilanden van noorderbuur Thailand mogen dan wel beroemder zijn, de honderden eilanden van Maleisië zijn minstens zo mooi. Bovendien zijn deze eilanden net zo makkelijk bereikbaar en zijn ze vaak net even wat minder druk. Luieren op een bountystrand, eropuit in het tropisch regenwoud, cultuur snuiven in koloniale stadjes, een frisse neus halen in de bergen, snorkelen rond het prachtige koraal: op de Maleisische eilanden kan het allemaal.

Strand
Luxe resort Four Seasons op Langkawi

Luxe resort Four Seasons op Langkawi

Voor luxepaarden: luilekkereiland Langkawi

Langkawi is het archetypische bountyeiland, compleet met azuurblauwe zee, wuivende palmbomen en witte zandstranden. De eilanders verdienen hun brood met visserij, rubberplantages en rijstbouw, maar vooral met toerisme – na Penang is dit het populairste Maleisische eiland. De meeste bezoekers laten het bergachtige binnenland, dik begroeid met tropisch regenwoud vol watervallen, apen en varanen, aan zich voorbijgaan. Zij komen hier om te luieren in een van de super-de-luxe strandresorts. Zo zijn er het 8 villa’s tellende Bon Ton en  de Four Seasons, uitgerust met een ’infinity pool’ en een spa.

Snorkelen op de Perhentian-eilanden

Snorkelen op de Perhentian-eilanden

Voor rugzakkers: ontspannen Perhentian

Twee eilanden voor de prijs van één: voor de oostkust van het Maleisisch schiereiland, net onder Thailand, liggen Perhentian Besar en Perhentian Kecil. De twee eilanden worden omzoomd door de kristalheldere Zuid-Chinese Zee waarin het goed duiken en snorkelen is – vaak zó vanaf het strand. De eerste, ‘Groot Perhentian’, trekt vooral gezinnen, terwijl ‘Klein Perhentian’ populair is bij rugzakkers. De sfeer op de eilandjes is ontspannen, de witte zandstranden zijn prachtig, en de  pensions en hotelletjes betaalbaar. Houd er rekening mee dat tijdens de moesson (oktober-maart) hier bijna alles is gesloten.

De Penang heuvels

De Penang heuvels

Voor cultuur- en natuurliefhebbers: Penang

‘De parel van de Oriënt’ wordt het schildpadvormige Penang ook wel genoemd. Dat is niet overdreven: hoofdstad Georgetown staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO vanwege de Brits-koloniale architectuur. Er zijn geurige markten en kleurrijke tempels, en er zijn maar weinig plaatsen in Maleisië waar lekkerder wordt gekookt dan hier. De oostkust is volgebouwd, aan de westkust is het stiller. De hele noordwesthoek is voorbehouden aan het nieuwste nationale park met tropisch regenwoud en de grootste boeddhistische tempel van het land. Verder kunt u een kabeltreintje nemen naar Penang Hill of genieten van de prachtige stille strandjes.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 728*

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.