KLM Reisgids

Natuurwonderen rond Kuala Lumpur

Wandel door de boomtoppen van het tropisch regenwoud en sta oog in oog met een slingeraap. Koel af in de jungle in een koloniaal dorpje op 1.500 meter hoogte in de bergen. Of maak een nachtelijke boottocht in een sampan omringd door duizenden knipperlichtende vuurvliegjes. Behalve stad en strand biedt Maleisië ook spectaculaire natuur vol bizarre planten en dieren.

Nature
Natuurlijk zwembad

Natuurlijk zwembad

Oog in oog met slingerapen

Aan de rand van de hoofdstad ligt het 1.500 hectare tellende natuurpark Bukit Lagong, dat sinds 1929 wordt beheerd door het Forest Research Institute. Wandelpaden kronkelen er door het regenwoud, langs watervallen, natuurlijke zwembaden en picknickplekken aan de rivier. De topattractie is een 150 meter lange loopbrug tussen de boomtoppen – een machtige plek, op 30 meter hoogte, om tropische vogels en slingerapen in de ogen te kijken, met de wolkenkrabbers van Kuala Lumpur op de achtergrond. Open van 9.30 tot 14.30 uur, behalve op maandag en vrijdag, en als het regent.

Duizenden vuurvliegjes knipperen in het mangrovewoud

Duizenden vuurvliegjes knipperen in het mangrovewoud

Varen langs duizenden vuurvliegjes

Op anderhalf uur rijden van de hoofdstad ligt een heel andere jungle, met wurgbomen, reuzenvarens en mangroves. Hier voltrekt zich elke avond een betoverend natuurfenomeen. Kleine kevertjes die door een biochemische reactie licht geven in hun achterlijf, verzamelen zich met duizenden tegelijk. De vuurvliegjes veranderen de bomen op de rivieroevers in synchroon knipperende kerstbomen en dwarrelen rond uw hoofd wanneer u in een sampan de rivier afzakt. Firefly Park is open van 19 tot 21 uur. Pas op: in het weekend is het vaak erg druk.

Brits bergdorpje in het Maleise regenwoud

Brits bergdorpje in het Maleise regenwoud

Ontsnappen in Fraser’s Hill

Ontsnappen aan de smoorhitte van Kuala Lumpur kan in Fraser’s Hill, dat de Britten precies om die reden stichtten. Het op 7 heuvels gebouwde dorp in de koele berglucht op 1.500 meter hoogte behelst niet veel meer dan een koloniale klokkentoren, een postkantoor, een golfbaan, een pub en wat hotels. Het wordt omringd door groene valleien vol ongerept regenwoud en 270 vogelsoorten. Fraser’s Hill ligt op 2 uur rijden van de hoofdstad, de laatste kilometers zijn eenrichtingsverkeer: omhoog op de oneven en omlaag op de even uren.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 728*

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.