KLM Reisgids

De beroemdste tweeling van de stad

Geen andere gebouwen definiëren de skyline van Kuala Lumpur zo sterk als de beroemdste tweeling van de stad: de Petronas Towers. Ooit waren ze de hoogste torens ter wereld; allebei gaan ze 452 meter de lucht in. Maar die titel werd ze 6 jaar na de opening afgenomen door de Taipei 101 in Taiwan.

Kunst & Cultuur
De skybridge van de Petronas Towers

De skybridge van de Petronas Towers

Bruggen en haaien

Ook al zijn ze niet langer de hoogste gebouwen ter wereld, er blijven genoeg superlatieven over om de torens te beschrijven. Zo blijft de loopbrug die op de 41ste en 42ste verdieping de torens met elkaar verbindt de hoogste in zijn soort. Deze ‘skybridge’ heeft als bijzonder kenmerk dat hij in feite niet aan de torens vast zit, maar naar binnen en naar buiten kan schuiven. Zonder deze speelruimte zou de brug kunnen breken, omdat de torens bij wind onafhankelijk van elkaar heen en weer zwiepen. Bezoekers kunnen deze brug en natuurlijk ook het observatiedek op de 86ste etage bereiken met supersnelle dubbeldekkerliften. De rest van het entertainment bevindt zich aan de voet van de torens: hier kunt u een bezoek brengen aan het Maleis Filharmonisch Orkest of een shoppingroute volgen door een van de grootste winkelcentra van het land, Suria KLCC. Er is ook een aquarium met onder meer een 90 meter lange onderwatertunnel waarin u de  zeeschildpadden, tijgerhaaien, en pijlstaartroggen van dichtbij kunt bekijken.

Een concertzaal van wereldklasse

Onderin de Petronas Towers bevindt zich een geweldige concertzaal met maar liefst 920 zitplaatsen: het Dewan Filharmonik. Behalve het Maleis Filharmonisch Orkest treden hier regelmatig wereldberoemde orkesten en artiesten op. Hoewel de nadruk ligt op klassieke voorstellingen, wordt er ook regelmatig aandacht besteed aan jazz en traditionele Maleisische muziek en dans. Dankzij een in hoogte verstelbaar plafond kan de akoestiek worden aangepast aan het soort voorstelling. Het meest in het oog springend is het enorme Klais-pijporgel boven de concertbak – een van de grootste van Zuidoost-Azië, met bijna 3.000 pijpen.

Bekijk Reisgids Een vlucht boeken

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.