KLM Reisgids

Streetfood van Kuala Lumpur

Kruidige curry's, geroosterde saté en verse noedels in alle maten: in de straten van Kuala Lumpur draait het om eten. Zo divers als de inwoners, zo gevarieerd is ook de keuken van de straat. Maleisische, Chinese en Indiase eetstalletjes staan zij aan zij, en de kookvuren branden dag en nacht. Tijd genoeg dus om de uitgebreide Maleisische cuisine zelf eens grondig te onderzoeken, kraam voor kraam.

Culinair

Een stad vol kruidige lekkernijen

Wie zich helemaal in de Maleisische eetcultuur wil onderdompelen, trekt het beste naar Jalan Alor. Het geroezemoes in deze lange straat is al van verre te horen; dit is dan ook een van de drukstbezochte delen van de Gouden Driehoek. Een watertandend publiek trekt langs eetkramen vol kruidige lekkernijen, de blauwe en rode plastic stoeltjes staan klaar. Het is voornamelijk Chinees eten wat de klok slaat, maar de afwisseling is er groot. Aanrader is het gebarbecuede varkensvlees met zoetzure saus – extra lekker met een glas bier. De wijk Kampung Baru is een ideale volgende stop. Het is er rustiger dan Jalan, de locals komen hier graag. In deze gemoedelijke dorpse enclave midden in de stad wonen voornamelijk Maleisische ouderen. De dorpse sfeer is hier vooral 's ochtends sterk, dan staat namelijk 'nasi lemak' op het menu, waarvan wordt gezegd dat het de lekkerste van heel Kuala Lumpur is. Dit rijstgerecht met pinda's, komkommer en gekookt ei is een typisch ontbijtgerecht, maar kan ook prima op een ander tijdstip worden gegeten.

In Madras Lane is curry laksa de specialiteit

In Madras Lane is curry laksa de specialiteit

Culinaire hoogstandjes in Chinatown

Dwars door het bruisende Chinatown loopt Madras Lane, officieel Jalan Sultan. Dit is het district waar enthousiaste verkopers blinkende namaakhorloges proberen te slijten; in deze drukte kan het uitkiezen van eten dan ook wat overweldigend zijn. Maar wie weet waar hij zijn moet, eet hier de lekkerste culinaire hoogstandjes. De specialiteiten van dit gebied zijn de Chinese soep 'yong tau foo' en 'curry laksa', een rijk gevulde, pittige stoofpot. Sommige van de stalletjes, waar koks op hoog vuur in grote woks roeren, bestaan al meer dan 60 jaar. Ga af op de lange rijen: daar zijn de lekkerste hapjes te vinden.

Bekijk Reisgids Vanaf EUR 728*

Gerelateerde artikelen

*Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.

World Weather Online levert de weersvoorspellingsinformatie. Air France-KLM is niet verantwoordelijk voor de betrouwbaarheid van deze informatie.