Van alle markten thuis

Op de straatmarkten van Hongkong kunt u net zo goed zangvogeltjes en goudvissen tegenkomen als antieke horloges en Chinese jurken. Het is er altijd buitengewoon levendig en spannend, in tegenstelling tot de vaak kille malls. En er is een markt te vinden op elk tijdstip – ook ’s nachts.

Winkelen
De avondmarkt in Temple Street

De avondmarkt in Temple Street

Avondmarkt

De avondmarkt in Temple Street begint als de zon ondergaat. Een bezoek is een echt avondje uit; op straat vertonen operazangers en waarzeggers hun kunsten, terwijl de verkopers hun horloges, jade en theeserviezen uitstallen. Deze bedrijvige plek diende al vaak als decor voor verscheidene films; als u zich een weg baant door de sfeervolle wirwar van stalletjes en drukgebarende verkopers begrijpt u al gauw waarom. Er is ook eten te over: probeer eens de rijst met kip uit een stoofpot of een kom noedelsoep.

Vissen in plastic zakjes

Vissen in plastic zakjes

Geluk in een zakje

Op de goudvismarkt in Mong Kok lijnen winkels vol boterhamzakjes met goudvissen en felgekleurde aquariumvissen de straat. Een bezoek aan de markt is een vrij surreële ervaring; zeker ’s avonds als de aquaria spectaculair verlicht worden. Chinezen geloven dat tropische vissen geluk brengen, maar omdat de meeste Hongkongers geen ruimte hebben voor een tuin met vijver, bieden aquaria soelaas. Ook andere exotische huisdieren worden hier verhandeld; schrik dus niet als u oog in oog staat met een slang, vogelspin of hagedis.

Bird garden in Yuen Po Street

Bird garden in Yuen Po Street

Getsjilp en gekwetter

Zelfgemaakte vogelkooien van bamboe en bontgekleurde zangvogels alom in Bird Garden in Yuen Po Street; de vogelmarkt van Hongkong. Niet alleen worden hier vogels in alle kleuren verkocht, deze traditionele Chinese tuin is ook een geliefde ontmoetingsplek voor vogeleigenaren. ’s Ochtends vroeg komen ouderen van dagen naar dit park met kooi en al, om hun gevederde huisdieren ‘uit te laten’ en misschien een beetje te pronken met de prachtige zangkunsten van hun vogels. Samen met de Goudvissenmarkt is Bird Garden een leuk uitstapje voor in de ochtend.

Bekijk Reisgids

Gerelateerde artikelen

Voorgestelde bestemmingen

*De getoonde prijzen gelden voor één volwassene. Alle bedragen zijn in EUR. Belastingen en toeslagen zijn inbegrepen. Er zijn geen boekingskosten. De weergegeven prijzen kunnen wijzigen, afhankelijk van de beschikbaarheid van het tarief. Bij het kiezen van uw betaalmethode ziet u de totaalprijs.